Indhold Artikler

 

 INDHOLD: 2+1 opslag pt. som er ..:

 

 OPSLAG 1.: Politi betjente vs. psykisk syge

 OPSLAG 2.: De unge djævle

 OPSLAG 3.: Fyrværkeri

 

Opslag 1. Politi vs. psykisk syge.

Politi bletjente som arbejder med kriminelle og går ibland de kriminelle i mange år. Bliver dårligere til deres arbejde bla. fordi de bliver mere paranoide med tiden blandt de mange kriminelle og de sager der er begået. Det gir problemer når de kaldes ud til andre opgaver. Som kan være, en der er blevet psykotisk, eller er på anden måde psykisk syg. De paranoide betjente, vil enten tye til vold, eller vurdere situatione forkert f.eks. om der er tale om en psykisk syg der er psykotisk for øjeblikket.

xpatinter bliver urethensmæssigt indlagt hvis et par eller en betjent har vurderet situationen forkert eller misforstået hvad de får at vide af xpatinten og når der først begynder at opstå misforståelser, går det helt galt. Enten bliver xpatinten rent faktisk psykotisk, eller påp anden måde påvirket nok, til at der rent faktisk bliver brug for en indlæggelse.  Eller som tidligere nævnt: Urethensigtsmæssigt indlagt på et psykiatrisk afsnit.

De fleste betjente kan også være fortravlede i opgaven, og presse for meget på. Det tolelre de fleste dårligt. Der er ingem der kan lide for meget pres, slet ikke hvis de betjente iforvejen er startede ud med at misforstå situationen.

Men når det så er to betjente der kommer ud til psykiatrisk modtagelse med et individ: Tyr lægernetil at vælge at indlægge patienten, når det er politiet der er kommet der ud med en. Der går nogle alarm klokker i gang, så at sige. Situationen vurders alvorligere, og der er ikke mange udveje fra at blive indlagt, på en senge afdeling : psykiatrisk afsnit! 

Nogle patienter / de fleste, tager imod en indlæggelse. Men det er kun klogt da modsætning vil give en tvangs tilbageholdelse, der ofte vil resultere i længere indlæggelser der også kan være med mindre selv valgs frihed, det første stykke tid. på op til et par uger til flere måneder.

Det vil sige der er faktisk ikke noget valg: Det er en stor tvang!!

Der er ikke ret mange der bryder sig om at være indlagt. Men det er både godt og skidt.

Godt fordi måske havde du ødelagt dit hjem hvis du havde været hjemme. Eller på anden måde lidt under psykoserm paranoia, mm..

Skidt fordi måske havde siddet der hjemme hyggede med kaffe taget en øl eller to en torsdag. Besøgt en ven fredag. Dvs. overhoved ikke have et behov for den tvungne indlæggelse.

Men kommer vi nogle sinde til at vide det med sikkerhed.

Fejl bliver begået det er da helt sikkert. Det kan vi som mennesker være 100% sikre på.!!!

Men hvad er løsningen så?

Min erfaring er at det er de yngste betjente der er de rareste. Om det er en bedre uddannelse de har fået. Eller om det er, som jeg lagde ud med at skrive, at jo flere kriminelle sager de har været ude i, jo dårligere bliver de til deres arbejde, som måske er pga. at de har udviklet det i sig så de kan diagnosereres som paranoide. Burde man måske kigge på. Jeg ved at, og som flere betjente har været utilfredse med, er flere foredrag og kurser. Som de har forsøgt med. Det har måske virket for nogle, hvor måske de ældre, mere erfarne betjente har set lidt bort fra. Da de, måske mener, de er uddannet rigelig i forvejen.

En ting der kunne gøre stor forskel er mere tid til hver enkelte opgave. Eller måske bare en smule mere menneskelig fornuft. 1. Hvem kan lide vold! 2. Var det ham / det opgaven drejede sig om 3. Skal du stå lige oppe i fjæsede på mig /Jeg kan sku næsten ikke trække vejret ( forstår i ) 4. Har vi forstået hvorfor han / hun siger sådan / svare sådan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 

OPSLAG 2. De unge djævle

Når jeg husker tilbage på visse dele af min barndom,

husker jeg det som at ja kort sagt at vi var nogle djævle.

En ting af det var at man havde en fasination af det onde. Man var ikke bange for at komme i helvede, forstillede sig nærmest helvede som et cool sted. Man er lidt / lidt meget en djævel selv, når man er i den unge alder. Jeg husker det dog som skiftende episoder. Hvor det til tider nærmere var ens forældre. der var djævlen, og de fleste voksne var fjenden. Mens nar man var ude og lege / lave ballade med vennerne, var man selv en djævel. Ikke den straffende djævel men den drilske, tyvagtige, ødelæggende ( hærværk ) djævel. En lille djævel der tændte / fasinerede af de lede ting. Plage dyr, som at hive vingerne af fluer. Og til nytår, sprænge så mange ting i luften som muligt. Så op til de folk, der kunne sprænge helt store ting til småstykker, og forsøgte selv at springe så store ting, som muligt, i luften.

Men vi sad jo ikke og grinte ondt hvis f.eks. et fly var styrtede ned og håbede på, at så mange som muligt, var døde.

De fleste i den unge alder, er jo nok nærmere "engle," der tændte på at tage et djævle kostyme på, og gå ud og lave nogle fede / vilde ting. Så er man en sej moden fyr, når man gør de ting. Men man går også og tænker: at det er nørdede at være god. Man vil ikke være en fimsede engel, med hvide vinger og glorie eller en ordensduks der gør alt hvad læren siger. Nej man er en sej rebel, en bad ass, med pigge på sine flagermuse vinger, der suger blod af den nørd der. eller rusker træmmer, for at have sprunget en benzin tank i luften, eller røve en bank, og er den sejeseste gut i fængsel / helvede. De unge børn kan sågar tænke at de faktisk er onde. Og ikke have det disideret dårligt med det. Måske gå og fantasere at man lever af at være kriminel som voksen. En hård nyser, der snyder politiet og myndighederne for vildt og lever i rigdom på de mange millioner man har stjålet.

Tilbage til når det er de voksne der er djævlen: Det er selvfølgelig når de prøver at bestemme for meget over børnene og / eller sige at dette her, skal du altså straffes for. Om man bliver straffede for noget man har gjort med fuld skyld, eller om ens forældre, har straffede en, for næsten hva som helst. Er selvfølgelig meget individuelt. Jeg er nød til at sige: at jeg er blevet straffede alt for ofte. Men mener alligevel at der kommer bedre mennesker ud af. Hvis man sammenligner mennesker der er blevet meget straffede, med mennesker der slet ikke, eller næsten ikke bliver straffede. Kommer der klogerere og mere mennneskelige / verdenskloge mennesker ud af dem der straffes meget, end dem der er sluppet for let igennem.

Selvfølgelig er der også den fakter der hedder: Hvordan man straffer sine børn. Der er metoder de lære mindre af end andre. Maskin tæsk, som jeg selv har været mest udsat for, i mine unge år, mener jeg, er bedre end fysiske lussinger, eller anden fysisk anvendelser

( Husk også vi har skrevne love om at slå sine børn ).

Placering i skamme rum / områder. Mener jeg er den allerværeste du kan bruge: På det fysiske punkt af dette: Er det alt for mildt. På det psykiske punkt: Kan det give kæmpe bagslag. Hva nu hvis den straffede person, bruger tiden på at have hævn tanker og  / eller skuler over sin straf, istedet for at tænke over hvad de har gjort.

De groveste tilfælde at !"skamme krogs" straffene, hvor individt kan have været meget isoleret og har været udsat for det i mange mange timer, sågar år. Bliver de indesluttede, og begynder at leve i deres hoveder, og dermed ville sommetider kunne defineres som / er blevet psykisk syge, af denne lange isolation. Eller andre psykiske men, der gør dem til dårligere mennesker.

Men som denne tekst endt med at handle meget om er straffen, vil jeg slutte af med det som mange virker til at tro er den bedste metode: At snakke om det. Jeg vil ikke sige at de tager fejl. MEN jeg mener, og som vores gud også virker til at mene, er at det ikke er nok at snakke om det. De skal også mærke, på deres kroppe, at de har gjort noget forkert. Men husk nu: Ikke noget med lussinger og pisk. Der er andre straffe. Hvilken en der er den bedste! Håber jeg denne tekst har hjulpet jer lidt til at kaste lys over.

Det er træls at de unge børn skal være sådan nogle djævle. Og om vi noglesinde finder den perfekte løsning kan vi på nuværende punkt, kun gisne om. Og så prøve at koncentre os, om vores egne børn. Og håbe på de bliver, de bedste voksne, der løser problemer, istedet for at lave dem.

Det hele af det viser sig jo nok at være djævlens trick, og det skal vi altså overvinde. Så vi kan få bankede den djævel væk fra eksistensen, og ind i et æble igen.

Tak. Fra den næsten usyldige engel: Johnni. Som har betalt for de fleste af sine synder, muligvis mere.

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPSLAG 3. Fyrværkeri

Jeg kan sige det ganske kort. Hvad vil du helst have hummer til nytår eller dyre raketter og fontæner. Der bliver fyret alt formeget af i danmark nytårsaften, alt alt for meget, en tiendedel ville stadigvæk være meget. Total spild, og ofte også til meget stor alvor / konsekvens, det er penge ud af lommen for alle. Både privat, som virksomhed, og for stats kassen, mm.. Og det går jo ud over os allesammen. Det må da også give en del forurening.

Kunne vi ikke godt skære ned til intet indkøb af fyrværkeri. Glem den der med for børnenes skyld. Det er virkelig at forkæle børnene for vildt. Minister! Go. Gør det ulovligt i danmark.

En afsluttende note: Selvom du ikke selv køber fyrværkeri. Betaler du for de andres fyrværkeri uskejelser. Også selvom om hvis du er heldig slipper for fysiske eller matrielle skader. Skatterne kunne være mindre hvis vi allesammen sparede på krudtet. Oh istedet købte hummer eller andet dyr god mad. Vi skulle nok ikke allesammen købe hummer, vil jeg lige notere, da det nok ville gøre hummeren, en smule truet.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------