Indhold Artikler

 

 INDHOLD

 

 OPSLAG 1.: De unge djævle

 OPSLAG 2.: Fyrværkeri

 

OPSLAG 1. De unge djævle

Når jeg husker tilbage på visse dele af min barndom,

husker jeg det som at ja kort sagt at vi var nogle djævle.

En ting af det var at man havde en fasination af det onde. Man var ikke bange for at komme i helvede, forstillede sig nærmest helvede som et cool sted. Man er lidt / lidt meget en djævel selv, når man er i den unge alder. Jeg husker det dog som skiftende episoder. Hvor det til tider nærmere var ens forældre. der var djævlen, og de fleste voksne var fjenden. Mens nar man var ude og lege / lave ballade med vennerne, var man selv en djævel. Ikke den straffende djævel men den drilske, tyvagtige, ødelæggende ( hærværk ) djævel. En lille djævel der tændte / fasinerede af de lede ting. Plage dyr, som at hive vingerne af fluer. Og til nytår, sprænge så mange ting i luften som muligt. Så op til de folk, der kunne sprænge helt store ting til småstykker, og forsøgte selv at springe så store ting, som muligt, i luften.

Men vi sad jo ikke og grinte ondt hvis f.eks. et fly var styrtede ned og håbede på, at så mange som muligt, var døde.

De fleste i den unge alder, er jo nok nærmere "engle," der tændte på at tage et djævle kostyme på, og gå ud og lave nogle fede / vilde ting. Så er man en sej moden fyr, når man gør de ting. Men man går også og tænker: at det er nørdede at være god. Man vil ikke være en fimsede engel, med hvide vinger og glorie eller en ordensduks der gør alt hvad læren siger. Nej man er en sej rebel, en bad ass, med pigge på sine flagermuse vinger, der suger blod af den nørd der. eller rusker træmmer, for at have sprunget en benzin tank i luften, eller røve en bank, og er den sejeseste gut i fængsel / helvede. De unge børn kan sågar tænke at de faktisk er onde. Og ikke have det disideret dårligt med det. Måske gå og fantasere at man lever af at være kriminel som voksen. En hård nyser, der snyder politiet og myndighederne for vildt og lever i rigdom på de mange millioner man har stjålet.

Tilbage til når det er de voksne der er djævlen: Det er selvfølgelig når de prøver at bestemme for meget over børnene og / eller sige at dette her, skal du altså straffes for. Om man bliver straffede for noget man har gjort med fuld skyld, eller om ens forældre, har straffede en, for næsten hva som helst. Er selvfølgelig meget individuelt. Jeg er nød til at sige: at jeg er blevet straffede alt for ofte. Men mener alligevel at der kommer bedre mennesker ud af. Hvis man sammenligner mennesker der er blevet meget straffede, med mennesker der slet ikke, eller næsten ikke bliver straffede. Kommer der klogerere og mere mennneskelige / verdenskloge mennesker ud af dem der straffes meget, end dem der er sluppet for let igennem.

Selvfølgelig er der også den fakter der hedder: Hvordan man straffer sine børn. Der er metoder de lære mindre af end andre. Maskin tæsk, som jeg selv har været mest udsat for, i mine unge år, mener jeg, er bedre end fysiske lussinger, eller anden fysisk anvendelser

( Husk også vi har skrevne love om at slå sine børn ).

Placering i skamme rum / områder. Mener jeg er den allerværeste du kan bruge: På det fysiske punkt af dette: Er det alt for mildt. På det psykiske punkt: Kan det give kæmpe bagslag. Hva nu hvis den straffede person, bruger tiden på at have hævn tanker og  / eller skuler over sin straf, istedet for at tænke over hvad de har gjort.

De groveste tilfælde at !"skamme krogs" straffene, hvor individt kan have været meget isoleret og har været udsat for det i mange mange timer, sågar år. Bliver de indesluttede, og begynder at leve i deres hoveder, og dermed ville sommetider kunne defineres som / er blevet psykisk syge, af denne lange isolation. Eller andre psykiske men, der gør dem til dårligere mennesker.

Men som denne tekst endt med at handle meget om er straffen, vil jeg slutte af med det som mange virker til at tro er den bedste metode: At snakke om det. Jeg vil ikke sige at de tager fejl. MEN jeg mener, og som vores gud også virker til at mene, er at det ikke er nok at snakke om det. De skal også mærke, på deres kroppe, at de har gjort noget forkert. Men husk nu: Ikke noget med lussinger og pisk. Der er andre straffe. Hvilken en der er den bedste! Håber jeg denne tekst har hjulpet jer lidt til at kaste lys over.

Det er træls at de unge børn skal være sådan nogle djævle. Og om vi noglesinde finder den perfekte løsning kan vi på nuværende punkt, kun gisne om. Og så prøve at koncentre os, om vores egne børn. Og håbe på de bliver, de bedste voksne, der løser problemer, istedet for at lave dem.

Det hele af det viser sig jo nok at være djævlens trick, og det skal vi altså overvinde. Så vi kan få bankede den djævel væk fra eksistensen, og ind i et æble igen.

Tak. Fra den næsten usyldige engel: Johnni. Som har betalt for de fleste af sine synder, muligvis mere.

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPSLAG 2. Fyrværkeri

Jeg kan sige det ganske kort. Hvad vil du helst have hummer til nytår eller dyre raketter og fontæner. Der bliver fyret alt formeget af i danmark nytårsaften, alt alt for meget, en tiendedel ville stadigvæk være meget. Total spild, og ofte også til meget stor alvor / konsekvens, det er penge ud af lommen for alle. Både privat, som virksomhed, og for stats kassen, mm.. Og det går jo ud over os allesammen. Det må da også give en del forurening.

Kunne vi ikke godt skære ned til intet indkøb af fyrværkeri. Glem den der med for børnenes skyld. Det er virkelig at forkæle børnene for vildt. Minister! Go. Gør det ulovligt i danmark.

En afsluttende note: Selvom du ikke selv køber fyrværkeri. Betaler du for de andres fyrværkeri uskejelser. Også selvom om hvis du er heldig slipper for fysiske eller matrielle skader. Skatterne kunne være mindre hvis vi allesammen sparede på krudtet. Oh istedet købte hummer eller andet dyr god mad. Vi skulle nok ikke allesammen købe hummer, vil jeg lige notere, da det nok ville gøre hummeren, en smule truet.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------